Sadrzaj
Polazna strana
Vesti
Uvod
Maitreja
Opste teme
Doagadjaji
Za medije
Na drugim jezicima
Pretrazivanje
O nama
Pretrazivanje
Vas komentar

Opste teme
Deo o Maitreji
Ko je Maitreja?
Maitrejini prioriteti
Maitrejina uÄŤenja
Maitrejina predviđanja
Maitrejina pojava
PribliĹľavanje Maitreje
Znamen zvezde
Maitreja i Isus
Maitrejina i drugi
ÄŚesta pitanja o Maitreji
PORUKE
Maitrejine poruke
SUSRETI S MAITREJOM
Pojavljivanja po svetu

 

Share International HomeShare International LogoMaitreja logo

Maitrejina predviđanja


Jedan Maitrejin saradnik otpočeo je aprila 1988. redovne sastanke sa dvojicom novinara, na kojima je prenosio Maitrejina predviđanja svetskih događaja. Informacije su stavljane na raspolaganje svetskim medijima i objavljivane, onako kako bi stizale, u Share International magazinu.

Maitreja je predvideo dramatične i neočekivane svetske događaje nedeljama, mesecima ili godinama unapred.

Predviđanja su data pre svega da bi se rasvetlio jedan od najvažnijih duhovnih zakona koji vladaju našim životima: zakon uzroka i posledice. Maitreja kaže da razumevanjem i delovanjem unutar ovog zakona možemo rasvetliti sadašnje društvene, političke, ekonomske i ekološke krize.

Napomena: Datumi u zagradama su brojevi Share International magazina u kojima su pojavilo predviđanje ili izveštaj. Izvori novinskih izveštaja, koje smo zarad prostora izostavili, dostupni su i uključuju glavne svetske novine. (Ovo nije potpuna lista.)

Krah berzanskih tržišta širom sveta

Kao što je objavljeno u decembru 1988. krah svetskih berzanskih tržišta otpočeće u Japanu. Maitreja dopunjuje: krah svetskog berzanskog tržišta je neizbežan. To je mehur koji treba da pukne. (maj 89.)

Ozbiljno klizanje japanskih deonica i tržišta nekretnina tokom devedesetih stvorilo je situaciju u kojoj su profiti zadržali tek delić svoje prethodne vrednosti. Japanski Nikkei indeks, sastavljen od 225 deonica, sada ima 58 posto manju vrednost nego kada je bio na vrhu 1989. (septembar 95.)

Japanske banke bore se sa ogromnim nepokrivenim dugovanjima. Berzansko tržište izgubilo je od 1990. 60 posto svoje vrednosti. Izvestan broj eksperata očekuje da Nikkei indeks i dalje pada. Prema La Monde Diplomatique finansijski krah u Tokiju može da izazove svetski ekonomski kolaps. (novembar 95.)

"Pa ko može da nas izvuče iz ovog haosa?"

"Kraj komercijalizacije je nadohvat ruke. U novom društvu u opštem slučaju neće biti mesta za berzanska tržišta kakva sada postoje". (SI, maj 1989.)

Ovakav naslov, krupnim, crnim slovima preko dve strane, pojavio se u britanskom Observeru 6. septembra 1998. U tom članku dva vodeća novinara pokušavaju da analiziraju svetsku ekonomsku i političku krizu i pitaju se da li su sadašnji svetski lideri u stanju da je reše.

Will Hutton piše: "Za samo dva meseca zbrisano je četiri triliona dolara u vrednosti deonica ... Trenutno je u pitanju ništa manje do održivosti svetskog finansijskog i tržišnog poretka, kakav je izgrađivan tokom proteklih 20 godina."

Komentarišući političke aspekte ove krize Andrew Marr nalazi da su "svetski lideri uronjeni u osrednjost ... Utamničena politika i lične greške učinile su da najvažnija društva lutaju ... Svetski poredak se nije raspao, ali bi ga trebalo ponovo osmisliti; i to bi trebali da učine sposobniji političari od onih koje danas imamo."

"Da li je mehur pukao?"

Pošto je ruski predsednik Boris Jeljcin raspustio svoju petomesečnu vladu vrednost ruske valute pala je za gotovo 9 procenata, a talas panike prodrmao je finansijske institucije u zemlji.

Ruski potres odjeknuo je svuda po svetu. Ruski finansijski vrtlog povukao je nadole hirovita berzanska tržišta svuda po svetu. Američki industrijski indeks Dow Jones survao se za gotovo 300 poena, to je bio pad od 3.4 procenta tokom jednog dana.

U svom neprekidno hirovitom plesu američke deonice nekoliko dana kasnije gube još 6.4 procenta. Tokijska berza dostiže svoj najniži nivo tokom proteklih 12 godina usled prisutnog straha da japanska vlada neće biti u stanju da prevlada bankarsku krizu u zemlji. Dodatni japanski problemi usledili su objavom planova čeličana Toa da se zatvore -- što je najveći promašaj nekog japanskog proizvođača.

Tržišta koja se pojavljuju svuda po svetu osetila su posledice ruskog slobodnog pada i azijske krize tokom prošle godine, pri čemu su najviše patile ekonomije Latinske Amerike.

Usred međunarodnog ekonomskog vrtloga predsednik federalnih rezervi SAD-a Alan Greenspan izjavljuje: "Nije verovatno da će SAD moći da ostanu oaza prosperiteta na koju ne utiče svet koji doživljava sve veće probleme." Naslov iz San Francisco Examinera je, kao odjek Greenspanove napomene, pitao: "Da li je mehur pukao?"

Izrael/Palestina

Izrael - Ovaj proces vodiće miru i uspostavi palestinske države pored Izraela. Političari ratni huškači biće ućutkani. (novembar 88.)

Šamir, predsednik vlade u Izraelu, bi trebao uskoro da padne, jer mu nedostaje podrška za politiku koju vodi. (jul 89)

Posle glasanja o nepoverenju 15. marta je pala vlada Šamira. Ranije ove nedelje Šamir je otpustio svog socijalističkog vice-premijera Šimona Peresa, koji je zagovarnik izraelsko-palestinskog dijaloga. (april 90.)

Palestinci će imati svoju zemlju (jun 89.)

Uprkos svim očekivanjima, izraelska vojska če se povući sa Zapadne obale i Gaze.  (jun 89.)

Razgovori na bliskom istoku doneće ploda. (januar 92.)

Vođa PLOa Jaser Arafat i izraelski premijer Jicak Rabin rukovali su se u jesen 1993. u Vašingtonu povodom istorijskog sporazuma koji podrazumeva međusobno priznanje. Premijer Rabin je objavio da je zarad mira sa Sirijom spreman da preda teritorije Golanske visoravni, koje je okupirao Izrael.

Južna Afrika

Nelson Mandela će uskoro biti osobođen. (septembar 88.)

Predsednik F.W. de Klerk je 2. februara 1990. objavio oslobađanje lidera ANC-a Nelsona Mandele.

U Južnoj Africi će konfrontacije biti zamenjene konsenzusom. (jun 88.)

Iako su na spoljnjem planu sukobi i oprečni pogledi u punom zamahu, u Južnoj Africi je otpočeo proces koji će odvesti bele i crne vođe za pregovarački sto. (septembar 88.)

Predsednik De Klerk preduzeo je korake prema punim pregovorima o aparthejdu: oslobodio je 21 političkog zatvorenika i ponovio svoje obećanje da će do kraja aprila 1991. osloboditi sve takve zatvorenike. (decembar 90.)

Milioni Južnoafrikanaca izašli su na birališta na istorijskom referendumu koji je označio kraj 342 godine duge vladavine bele manjine i doneo vlast Nelsonu Mandeli i njegovom ANC-u. Priznajući poraz ANC-u, raniji predsednik F.W. de Klerk rekao je: "Pružam ruku gospodinu Mandeli u prijateljstvu i saradnji. ... Moć veća od čoveka dala je Južnoj Africi duh, šansu da napreduje u miru. " (jun 94.)

U nameri da formira vladu istinskog jedinstva Južnoafrički predsednik Nelson Mandela imenovao je za ministre svoju bivšu ženu Vini i Zulu rivala Butelezija. Novi kabinet sada uključuje veterane ranije bele vlade kao i predsednika komunističke partije Džoa Slova. (jul 94.)

Sovjetski Savez

Gorbačov je u delikatnoj situaciji i na kraju će biti smenjen. (oktobar 88.)

I Gorbačov je decembra 1991. dao ostavku na mesto predsednika Sovjetskog Saveza, koji se ubrzano raspadao.

Mnoge su se zemlje veštački ujedinile u Sovjetski Savez u ime komunizma. Sada su stege komunizma popustile i jednog će dana sve ove zemlje postati nezavisne. (mart 90.)

Gotovo sve od 15 bivših sovjetskih republika su do septembra 1990. proglasile nezavisnost. Tokom 1991. potpisani su različiti ugovori i sporazumi.

Velika Britanija

Maitreja veruje da mnogi neće biti u stanju da plate porez po glavi u Velikoj Britaniji. Ova kriza dovešće do pada vlade Margaret Tačer. (septembar 88.)

Tokom dopunskih izbora u gradu Istborn u Južnoj Engleskoj, posle sedamdeset godina lokalne vladavine konzervativaca, konzervativci Margaret Tačer doživeli su težak poraz. Konzervativci su priznali da je protivljenje porezu po glavi bio jedan od glavnih razloga njihovom porazu. (decembar 90.)

Uprkos poslednjoj izjavi Margaret Tačer u Londonskom Tajmsu da će se po četvrti put kandidovati, Maitreja ponavlja da će napustiti položaj u roku od godinu dana i napraviti prostor za 'svežu krv'. (decembar 89.)

Margaret Tačer je iznenadile svet time što je 22. novembra 1990 dala ostavku na mesto britanskog premijera. Britanska vlada je do aprila 1991. abolirala zakon o porezu po glavi.

Kredenac britanske konzervativne partije prepun je kostura koji će uskoro zazvečati na dnevnoj svetlosti. Uskoro će se izvestan broj važnih ličnosti iz krugova konzervativaca naći u naslovima novina. Biće povezani sa finansijskim i seksualnim skandalima. (jul 90.)

Broj skandala povezan sa britanskom konzervativnom strankom postao je toliko veliki da su novine The Independant u julu 1995. objavile čitav dodatak naslovljen: Nemoral: "Vodič kroz skandale Mejdžorovih godina." Pobrojane je ne manje od 34 skandala o kojima su izveštavale novine u periodu od decembra 1990. do juna 1995. (septembar 95.)

SAD

Predsednik zna da su mu dani odbrojani i koristi Ujedinjene nacije i zalivsku krizu da bi zadobio popularnost. Sledeći predsednik SAD biće demokrata. (januar 91.)

Politički status kvo izmenjen je novembarskim izborima u SAD. Izborno telo SAD je po prvi put od 1976. izabralo demokratu, Bila Klintona, za svog sledećeg predsednika. Poraz predsednika Buša je utoliko dramatičniji imajući u vidu njegov brz pad popularnosti u odnosu na 90 postotnu podršku, koju je uživao nakon zalivskog rata .

Čuda

Preplaviću svet čudima kakva um nikada neće moći da pojmi. (jun 88.)

Maitreja se 11. juna 1988 "čudesno" pojavio pred 6000 poklonika u Najrobiju u Keniji. Obratio se skupu na savršenom svahiliju i obavestio ih da "se približavamo vremenu vladavine neba". Izveštaj Kenija Tajmsa sa fotografijama preneli su mnogi mediji širom sveta.

Isceljujući izvori , za koje se tvrdi da ih je u okolini mesta na kojima se pojavljivao stvorio Maitreja, pronađeni su u Tlakoti (Meksiko), Nordenau (Nemačka) i Nadani (Indija). Samo Tlakotu do sada je posetilo više od 3 miliona ljudi, od kojih mnogi tvrde da su izlečeni od ozbiljnih bolesti. Fenomen je zadobio pažnju nacionalnih medija u više zemalja. (Sledeći izvor koji će biti otkriven u SAD biće u blizini San Antonija u Teksasu.)

Za "svetlosne krstove" , koji su po prvi put otkriveni tokom 1988. na prozorima domova u južnoj Kaliforniji, sada postoje izveštaji iz Kanade, Francuske, Engleske, Japana, Novog Zelanda, Slovenije, Filipina i crkve u Noksvilu (Tenesi). Izveštaji govore da se među onima koji vide te krstove dešavaju mnoga isceljenja i lični preobražaji.

Pažnju medija svuda po svetu privlači dramatično povećanje učestalosti vizija Device Marije i statue Madone koje liju suze.  

Prirodne katastrofe

'Kontrolisane' podzemne nuklearne eksplozije narušavaju ravnotežu zemlje i konačno mogu rezultovati i rezultuju zemljotresima. (oktobar 88.)

Analiza sezmičkih podataka koju je sproveo Aleksej Nikloajev, naučnik sa Moskovskog geološkog instituta izgleda da je dokazala vezu između probnih eksplozija i zemljotresa. Nikolajev i njegov tim tvrde da su čak i male podzemne nuklearne eksplozije prouzrokovale jake trzaje na udaljenosti do 2500 km. (novembar 93.)

Dani i noći će postati topliji svuda po planeti. (januar 90.)

Uprkos novom izveštaju, koji tvrdi da je 1995. godina bila rekordno topla svuda po svetu, međunarodni skup o globalnoj klimi odgodio je akciju u vezi sa tim problemom za sledeću godinu. (septembar 96.)

Ono što se dogodilo jeste da brzina zemljine rotacije usporena i da se zemlja približila suncu. To je azato da bi moglo da bude više vegetacije za ishranu sveta. (maj 89.)

Scripps institut za okeanografiju pri Kalifornijskom institutu u San Dijegu je nedavno izvestio da je sezona vegetacije u mnogim zemljama nedelju dana duža nego pre 20 godina. Prema naučnicima to je prvi put da postoji izveštaj o toliko raširenom povećanju sezone vegetacije. (septembar 96.)

Tehnologija svetlosti

Tehnologija budućnosti neće biti ništa drugo do svetlosti. Tehnologija će napredovati upoznavanjem i korištenjem boja koje vidimo. Um, duh i telo biće isceljeni. Hirurgija će nestati. (april 89.)

Pošto su izvršeni testovi na više od 100 pacijenata koji su patili od izvesnih oblika raka kože, rezultati su pokazali izlečenja u više od 80 posto slučajeva. Koristio se intenzivni snop svetlosli koju emituje novootkrivena 'Patersonova lampa', zajedno sa na svetlost osetljivom kremom kojom se pokrivala kancerozna koža. Krem reaguje na svetlo pa se rak uništava, a da pritom zdrava koža ostaje netaknuta. (maj 96.)

Ova tehnologija - korišćenje boje, zvuka i vibracije - jeste nauka 21. stoleća. Mnoge bolesti će se lečiti trenutno. (januar 90.)

Ćelije tumora i tkiva na usnama ili u ustima mogu ponekad da se izleče injekcijama na svetlo osetljive supstance. Prema holandskom istraživaču J. Nauta, ovaj metod izgleda da je dobra alternativa sadašnjoj praksi radijacije ili hirurgije. (decembar 96.)

U sve većem broju holandskih bolnica ljudi koji pate od zimske depresije tretiraju se svetlosnom terapijom. Najveći broj pacijenata koji prime ovakvu svetlosnu terapiju tokom ostatka zimskih meseci više ne pate od depresije. Psiholog Y. Meesters zaključuje da svetlosna terapija daje rezultate, iako nema jasnog objašnjenja kako ona deluje. (decembar 96.)

Horizontalna linija
SHARE INTERNATIONAL dokumentuje pojavu Maitreje, učitelja sveta