Sadrzaj
Polazna strana
Vesti
Uvod
Maitreja
Opste teme
Doagadjaji
Za medije
Na drugim jezicima
Pretrazivanje
O nama
Pretrazivanje
Vas komentar

Opste teme
Deo o Maitreji
Ko je Maitreja?
Maitrejini prioriteti
Maitrejina uÄŤenja
Maitrejina predviđanja
Maitrejina pojava
PribliĹľavanje Maitreje
Znamen zvezde
Maitreja i Isus
Maitrejina i drugi
ÄŚesta pitanja o Maitreji
PORUKE
Maitrejine poruke
SUSRETI S MAITREJOM
Pojavljivanja po svetu

 

Share International HomeShare International LogoMaitreja logo

Ko je Maitreja?


Sve velike religije ga očekuju pokoljenjima. Hrišćani ga poznaju kao Hrista i očekuju njegov neposredann dolazak. Jevreji ga iščekuju kao Mesiju; hindusi se nadaju Krišninom dolasku; budisti ga očekuju kao Maitreja Budu; a muslimani predskazuju Imama Mahdija ili Mesiju.

Iako se imena razlikuju, mnogi veruju da se odnose na istu osobu: učitelja sveta, čije je lično ime Maitreja.

Maitreja, rad da ga znaju prosto kao učitelja, nije došao kao religijski vođa, niti da bi ustanovio novu religiju, već kao učitelj i vodič ljudima svih podneblja i verovanja.

Maitreja će u ovom dobu velikih političkih, ekonomskih i socijalnih kriza nadahnuti čovečanstvo da uvidi da je ono jedna porodica i stvori novu civilizaciju, utemeljenu na solidarnoj raspodeli, ekonomskoj i socijalnoj pravdi i globalnoj saradnji.

Pozvaće u akciju spasavanja miliona ljudi koji svake godine do smrti izgladnjuju u svetu izobilja. Među Maitrejinim preporukama biće i preusmeravanje društvenih prioriteta tako da adekvatna ishrana, krov nad glavom, odeća, obrazovanje i medicinska zaštita postanu opšte priznato pravo. Opširnije o Maitrejinim prioritetima >>

Pod Maitrejinim nadahnućem će čovečanstvo samo sprovesti neophodne promene i na taj način stvoriti zdraviji i pravedniji svet za sve.

Maitreja je 1977. godine sišao iz Svog utočišta na Himalajima u svakodnevni svet. Hronologiju pojave Maitreje zaključno sa prvim intervjuom koji je dao krajem 2009. možete pogledati ovde.

 
 

Počevši od 1988. Maitreja je posredstvom Svog saradnika počeo da prenosi delove učenja kao i predviđanje svetkih događaja. Maitrejina učenja su jednostavna i pokazuju kako čovečanstvo može da reši osnovne probleme koji utemeljuju sveopštu krizu.

Maitreja je predvideo dramatične i neočekivane svetske događaje nedeljama, mesecima ili godinama unapred. Saznajte više o Maitrejinim predviđanjima.

 
Plameni dijamant, slika Bendžamina Krema

Britanski autor i predavač Bendžamin Krem je u periodu od septembra 1977. do juna 1982. primio niz od 140 poruka od Maitreje, učitelja sveta. Neke od ovih poruka možete da pročitate ovde.

Isus iz Nazareta i Hrist nisu jedna te ista osoba. Sa znajte više o tome i ovde. O odnosu Maitreje i Sai Babe, Bude, Krišne i Krišnamurtija možete saznati više ovde.

 
Bendžamin Krem

Bendžamin Krem odgovara na često postavljana pitanja o Maitrejinoj pojavi


VIDEO: Znamen 'zvezda'
Kliknite ovde da pogledate >>
 

Znaci Maitrejine pojave: MAITREJINA RUKA
Maitrejina ruka

U oktobarskom broju magazina Share International iz 2001. objavljena je fotografija odraza Maitrejine ruke.Susreti sa Maitrejom
Od svog iznenadnog pojavljivanja  'niotkuda' 11. juna 1988 u Najrobiju, u Keniji, Maitreja se još mnogo puta čudesno pojavljivao. U najvećem broju slučajeva, pre pojavljivanja je magnetizovao vodu u blizini. Gde i kada se pojavio možete saznati ovde.


NOVO: VIDEO STRANA
Fotografija znamen zvezde

Na video strani možete odabrati niz video zapisa, predavanja i intervjua Bendžamina Krema (sa prevodom)."Kako možete biti zadovoljni načinom kojim sada živite: kada milioni gladuju i umiru u bedi; kada bogati paradiraju svojim bogatstvom pred sirotinjom; kada je svaki čovek neprijatelj svojem susedu, kada ni jedan čovek ne veruje svojem bratu? Koliko dugo morate tako da živite, prijatelji moji? Koliko dugo možete da podržavate ovo poniženje?" Maitreja, učitelj sveta
 

Horizontalna linija
SHARE INTERNATIONAL dokumentuje pojavu Maitreje, učitelja sveta
 
\