Sadrzaj
Polazna strana
Vesti
Uvod
Maitreja
Opste teme
Doagadjaji
Za medije
Na drugim jezicima
Pretrazivanje
O nama
Pretrazivanje
Vas komentar

Opste teme
Deo o Maitreji
Ko je Maitreja?
Maitrejini prioriteti
Maitrejina uÄŤenja
Maitrejina predviđanja
Maitrejina pojava
PribliĹľavanje Maitreje
Znamen zvezde
Maitreja i Isus
Maitrejina i drugi
ÄŚesta pitanja o Maitreji
PORUKE
Maitrejine poruke
SUSRETI S MAITREJOM
Pojavljivanja po svetu

 

Share International HomeShare International LogoMaitreja logo

Maitreja i druge poznate ličnosti


Ova strana baca nešto svetla na odnos između Maitreje i nekih dobro znanih ličnosti, kao što su Sai Baba, Buda, Krišna i Krišnamurti. Ove informacije potiču iz knjiga Bendžamina Krema.

  Maitreja i Sai Baba

Sri Satja Sai BabaSai Baba je učitelj ili guru iz južne Indije koji ima izvanredno veliki broj sledbenika. Stotine hiljada, možda milion ili dva miliona ljudi iz čitavog sveta ustvrdili bi da su njegovi poklonici. Oni ga vide kao Boga, tvorca univerzuma. On je kosmički avatar. I Sai Baba i Maitreja utelotvoruju istu energiju - nazivamo je Hristovim načelom, energijom ljubavi. Sai Baba je utelotvoruje na kosmičkoj ravni a Maitreja na planetarnoj.

Odnos Sai Baba prema Hristu: Hrist je planetarni avatar, Sai Baba kosmički. On je duhovni regent, kojeg je u svet poslao Gospod sveta, Sanat Kumara iz Šambale. Regent zastupa kralja. Na isti način duhovni regent zastupa Boga, Logosa, čiji je odraz Sanat Kumara. Sai Baba na kosmičkoj ravni utelotvoruje energiju ljubavi (Hrist utelotvoruje ovu energiju na planetarnoj ravni) i deo njegovog posla jeste da pripremi čovečanstvo za delovanje Hrista. Buđenjem načela ljubavi u čovečanstvu Sai Baba će pripemiti ljude za početno delovanje Hrista. Kao hijerofant, posvetitelj za prva dva planetarna posvećenja, Hrist će postepeno izvesti čovečanstvo iz strogo ljudskog carstva prema Hijerarhiji, carstvu duša ili carstvu Božijem. To predstavlja njegov glavni zadatak u nastupajućem dobu Vodolije. Ova dva velikana u svakodnevnom dodiru deluju u potpunoj harmoniji i dele istu težnju vezanu za evoluciju čovečanstva.

Maitreja i Buda

Buda (majstor) je Maitrejin brat. Maitreja i Buda su bili među prvom grupom zemaljskog čovečanstva koja je davno u ranim atlantskim vremenima 'postigla', odnosno dobila posvećenje. Otada su na pročelju čovečanstva. Nadsenio je Mitru, Memnona i Gautama Budu. Sada boravi u Šambali, najvišem centru naše planete. Deluje kao božanski posrednik između Šambale i Hijerarhije i duboko je angažovan u procesu Maitrejine misije kao Učitelja sveta. Poslaće dva učenika posvećenika da reformišu budizam.

Maitreja i Krišna

Šri Krišna

 

Šri Krišna je bio avatar koji je živeo pre otprilike 3000 godina. Maitreja je nadsenio Krišnu. Uprkos obojenju usled širenja tokom stoleća, Bagavad Gita ostaje prilično tačan alegoričan prikaz njegovog učenja tog vremena.

 

Maitreja i Krišnamurti

Džidu Krišnamurti Krišnamurti (1895-1986) je bio u maloj grupi koja se pripremala kao moguć nosilac kroz koji bi se manifestovao Maitreja. Maitreja je napokon odlučio da će doći lično, pa mu više nije trebao učenik kojeg bi nadsenio. Sam po sebi, Krišnamurti je zauzeo poziciju priznatog učitelja, uz veoma veliki broj sledbenika svuda po svetu. U Share International magazinu Maitrejin saradnik rekao je da je on istinski učenik Maitreje. Učenja Krišnamurtija su učenja Maitreje. Krišnamurti bi trebao da se ponovo utelovi pre kraja 20. stoleća.

 

Horizontalna linija
SHARE INTERNATIONAL dokumentuje pojavu Maitreje, učitelja sveta