Sadrzaj
Polazna strana
Vesti
Uvod
Maitreja
Opste teme
Doagadjaji
Za medije
Na drugim jezicima
Pretrazivanje
O nama
Pretrazivanje
Vas komentar

Opste teme
Znaci i cuda
Svetlosni krstovi
Vizije i pojave
Isceljujuci izvori
Maitreja u Najrobiju
Drugi fenomeni
Mirovna cuda

Share InternationalShare InternationalZnaci i cuda

Maitreja u Najrobiju

Jedan čovek se 11. juna 1988. iznenada pojavio u Najrobiju u Keniji, pred velikom masom ljudi koja se okupila da bi učestvaovala u molitvi za ozdravljenje. Visoku, u belo obučenu osobu masa je trentno prepoznala kao "Isusa Hrista," i obhrvana emocijama, našla se na kolenima. Iskusni novinar Job Mutungi, urednik svahili izdanja Kenya Timesa, je bio na licu mesta i napravio nekoliko snimaka. Sledi skraćena verzija njegovog članka, kako je objavljen u njegovim novinama.

Oko 6000 poklonika iz muslimanskog sela Kawangware u blizini Najrobija veruje da je prošle nedelje usred bela dana videlo Isusa Hrista.

Prizor se dogodio u Vitelejmskoj crkvi, gde Mary Sinaida Akatsa vodi čudotvorne molitve i moli za bolesne, slepe, obogaljene, maloumne i jalove ljude.

Dok su pokloinici pevali Mungu ni Mwema, popularnu religioznu svahili pesmu, Mary Akatsa ih je prekinula. Objavila je da joj se obratio Bog i da joj je rekao da "očekuje čudo jer će se pojaviti veoma važan gost koji će joj preneti veoma važnu poruku."

Pet minuta kasnije zamolila je masu da prestane da peva jer je glasnik stigao. "Isus! Isus! Isus iz Nazareta!" proneo se glas među ljudima, koji su digli ruke u znak božanske dobrodošlice.

Visoka, bosa, u belo obučena figura sa bradom, pojavila se niotkuda i stajala usred gomile. Laganim korakom hodao je od šatora prema crkvenoj zgradi. Mary je hodala uporedo s njim. Zurio sam u stranca bez treptanja. Sa vrha njegove turbanom pokrivene glave, sa njegovih stopala, kao i iz čitavog tela povremeno se pojavljivala čudna svetlost.

Na čistom svahiliju, bez tragova akcenta, neobičan je čovek objavio da je blagosloven narod Kenije, a naročito oni koji su se tu skupili tog popodneva.

"Bližimo se dobu vladavine neba. Ali pre toga ću se vratiti i svima vama doneti vedro blagoslova," rekao je ovaj čovek.

Masi je trebalo skoro 20 minuta da se povrati nakon što je čovek otišao kolima Gurnam Singh-a, koji se ponudio da ga poveze. Ali Singhu će verovatno biti potreban čitav život da bi se oporavio od iznenađenja koje je doživeo dva minuta kasnije. Pošto su stigli do autobske stanice, čovek je zamolio Singha da zaustavi auto. Izašavši napolje, napravio je par koraka da bi potom naprosto nestao u vazduhu.

Komentari Bendžamina Krema:

1.Čovek iz Najrobija bio je Maitreja. Pojavio se u obličju koje je odgovaralo očekivanju mase kada je Isus Hrist u pitanju - otuda njegovo lice sa bradom i biblijska odora.

2. "Vedro puno blagoslova", sa kojima Maitraja obećava povratak, aluzija je na njega samog kao 'vodonošu,' što je simbol doba vodolije.

3. Ispravan prevod reči na svahiliju koju je upotrebio Matrieja je 'ćup za vodu,' a ne 'vedro.' "Čudnu sporadičnu svetlost" koja je zračila iz Maitrejine glave i nogu, kako je opisao Job Mutungi povremeno viđaju i oni koji su sada oko Maitreje.

 

Horizontalna linija
SHARE INTERNATIONAL dokumentuje pojavu Maitreje, učitelja sveta