Sadrzaj
Polazna strana
Vesti
Uvod
Maitreja
Opste teme
Doagadjaji
Za medije
Na drugim jezicima
Pretrazivanje
O nama
Pretrazivanje
Vas komentar

Opste teme
Deo o Maitreji
Ko je Maitreja?
Maitrejini prioriteti
Maitrejina uÄŤenja
Maitrejina predviđanja
Maitrejina pojava
PribliĹľavanje Maitreje
Znamen zvezde
Maitreja i Isus
Maitrejina i drugi
ÄŚesta pitanja o Maitreji
PORUKE
Maitrejine poruke
SUSRETI S MAITREJOM
Pojavljivanja po svetu

 

Share International HomeShare International LogoMaitreja logo

Izveštaji iz štampe
o znamen 'zvezdi'

Share International je izdao saopštenje za štampu 11.12.2008. u kome se najavljuje pojava velike svetle zvezde, koja će biti vidljiva svuda po svetu, kao znamen skore pojave Maitreje, učitelja sveta. O viđenju ove zvezde pojavljuju se brojni izveštaji u štampi.

Misteriozni objekt na nacionalnoj Japanskoj TV

17. jula 2009, Japanska Fuji televizija je tokom svog večernjeg Super News programa izvestila o svetlom, porketnom objektu koji je ličio na zvezdu i pokazala video koji je snimio gledalac g. Tokomitu Yanagasawa.

Očevidac gđa Yanagasawa je izjavila da su ona i njen muž sa svog prozora videli misteriozni svetleći objekat na zapadnom nebu, nad drvećem. "Zračio je svetlošću, sijao je sjajno, menjao boje, zelenu, žutu, crvenu itd. Kretao se uspravno, gore i dole, dok se okretao." (Majstor Bendžamina Krema potvrđuje da je 'misteriozni svetleći objekat' zaista 'zvezda'.)

Nebeski znamen

Kako pregledamo štampu, pojavljuju se izveštaji o velikoj, vrlo svetloj, "vatrenoj lopti", "sjajnom metku" ili "sjajnom nebeskom telu" kako ga sve opisuju nemački mediji. Objekt se mogao videti tokom ranih večernjih časova 13.10. na čistom nebu Nemačke, Holandije i Belgije. Postoje izveštaji da je objekat probio zvučni zid uz prasak nad Holandijom. (Izvori: Zeit-online, Bild.de, NDR Online, Nemačka, de Volskrant, Holandija)

Zvezda se pojavljuje na televiziji

Boca Raton, Florida, SAD, 6.7.2009. Prema jednom svedoku: " Bila je to zelena svetlost na nebu, ali je bila preblizu da bi bila zvezda. Kretala se s jedne strane na drugu i lebdela, nije to ličilo ni na šta što sam do sada video... bio je to objekt u obliku dijamanta koji je isijavao zelenom svetlošću, oko 35m nad nad nama, lebdeći u vazduhu." WPTV, lokalna TV stanica je izvestila o ovoj priči i emitovala snimak. (YouTube; examiner.com)

RCN Colombia News, Kolumbija

Televizijski info kanal RCN Colombia izvestio je o slučaju koji se dogodio 15.4.2009. u Pereira, glavnom gradu oblasti Risarald. Objavljujući da je "novinar snimio NLO u Pereiri, svemirski brod koji se kreće nad zgradama", doneo je priču o TV novinarki Liliani Lopez, koja je videla džinovsku sjajnu svetlost na nebu sa svog balkona na osmom spratu u 21.20. Svojom kamerom snimila je džinovski objekt u obliku dijamanta i izvestila da je zračio višebojnom svetlošću. Kretao se po nebu nekoliko minuta i onda misteriozno nestao. Eksperti za NLO ispituju neobični snimak. Lopez se priseća: "Videla sam vrlo veliku višebojnu svetlost na nebu. To svakako nije bilo ništa uobičajno. Bilo je lako videti da to nije zvezda ili avion. Iskoristila sam priliku što je kod mene bila kamera sa visokom rezolucijom da bih napravile zumirani snimak. Možete vrlo lako videti koliko je to neobičan objekat. Postoji momenat kada već kreće nazad - počinje da se vrti ukrug, ukrug, ukrug i onda se najzad udaljava - savršeno je očigledno da je u pitanju [svemirski] brod". (Izvor: RCN Colombia, YouTube).

Sky TV, Velika Britanija

22. marta 2009 Sky TV je napravila intervju sa 13. godišnjom Harriet Rogers koja je snimila nešto za šta ona misli da je NLO koji lebdi nad Shrewsbury, Engleska. 21.2.2009, nakon poziva svoja babe u vezi sa sjajnom svetlošću na nebu, Harriet je sa ocem otišla na sprat da pogleda o čemu se radi i ugledala briljantnu kuglu pulsirajuće svetlosti, koja je menjala boje. Harriet je objasnila: "Ljudskom oku je to izgledalo kao sjajna svetlost, ali na video snimku se može videti pulsiranje i onda iznanadna promena boje." Onda su odlučili da izađu i prate svetlost i da joj se malo približe, pa su primetili da se svetlost spušta prema horizontu. Ona je dodala: "Tada se moglo i sopstevnim očima videti da pulsira i menja boje. Stali smo na parking i postavili kamkorder na mesto odakle smo imali najbolji pogled. Mogli smo da vidimo kako objekt postaje sjajniji nego ranije." U odgovoru na pitanje novinara Sky TV da li misli da je to bio NLO, Harriet je odgovorila: "Da, objekat se vraćao, doslovno se vraćao nazad svake zvezdane noći." U poslednje vreme ima mnogo neobjašnjenih svetlosnih pojava nad nebom Shrposhire-a. Novine The Shropshire Star izveštavaju: "NLO stručnjaci su zabeležili 30 susreta sa misterioznim svetlećim objektima tokom poslednja dva meseca (februar i mart 2009), pri čemu najmanje osam u poslednje dve nedelje". (Izvor: Sky News, The Shropshire Star)

The Sun, Velika Britanija

U novinama The Sun, 16.2.2009 izašao je izveštaj Skota Šeparda o sjajnom svetlu ili 'brodu' koji je primećen iznad Colchestera, Essex. Video zapis ovog viđenja postavljen je na web sajtu novina. Šepard je bio sa prijateljem u bioskopu pre nego što je snimio zaslepljujuću svetlost na nebu. Rekao je: "Taman sam se spremao da uđem u auto i krenem kući kada je moju pažnju privukla zlatna svetlosna lopta na visini ne većoj od 35 metara. Rekao sam prijatelju da pogleda, ali me on ignorisao rekavši da to mora da je avion. Rekao sam mu da svejedno pogleda i čim je to učinio objekat je počeo da se kreće nad nama. Bio je vrlo svetle narandžaste boje i kretao se veoma tiho: na njemu nije bilo svetlucavog svetla, zbog čega sam sumnjao da je avion. Koliko sam god brzo mogao izvukao sam mobilni telefon da bih ga snimio, ali dok sam to učinio, objekat se prilično udaljio." (Izvor: The Sun)

Chester Chronicle, Velika Britanija

"Narandžast NLO primećen nad nebom Chestera", naslov je koji se 30.4.2009. pojavio u novinama Chester Chronicle. Marty Wilbur koristio je mobilni telefon na svom balkonu u 21.02 26.4.2009. kada je primetio 'pulsirajuće narandžasto svetlo' koje se pred njim uzdiže. Snimio je misteriozno narandžasto svetlo prateći njegovo kretanje u pravcu severa i nestanak. "Mogao sam da vidim da se ta narandžasta lopta uzdiže pravo pod uglom od 90 stepeni, onda se skroz zaustavila na nekoliko sekundi. Na moje iznenađenje, onda je počela da se kreće u stranu. Odmah sam postao svestan da to nije nešto uobičajno što sam već ranije mogao da vidim. Uopšte nije bilo zvuka. Sve što može da se čuje na video snimku su ptice kako cvrkuću." (Izvor: chesterchronicle.co.uk)

Gazeta Alerta, Brazil

Tokom prenosa uživo 8.2.2009. na TV programu Gazeta Alerta u Rio Branco City u Brazilu, filmska ekipa je primetila objekt na nebu koji je menjao boje iz bele u crvenu, pa u plavu. Prenos uživo trajao je tokom više od dva sata, sa više od 25 ljudi koji su bili svedocima ovog događaja. Objekt se kretao sa istoka na jug i potom sa juga na zapad. (Izvor: youtube).

Milliyet Kemer News, Turska

Grupa čuvara hotela u oblaskom gradu Kemer u Turskoj, primetila je i fotografisala 25.4.2009. u 3.30 neobični predmet kako lebdi nad okeanom. Čuvar Erman Bulut je bio ispred hotela kada je primetio šestougaoni objekt koji izvodi nemoguće manevre nad morem, menjajući boju i oblik. On se priseća: "Prvo nisam mogao da razumem šta gledam. Video sam veliki objekt kako se diže iz mora. To definitivno nije bio avion niti balon. Za sobom je ostavljao trag i svetlucao je. Ruke su mi se tresle od uzbuđenja. Kako se spuštao prema moru, potrčao sam po plaži, ali je objekt počeo brzo da leti uvis da bi nestao među zvezdama. Bio je šestougaon, narandžast i fluorescentan. Što se mene tiče, uveren sam da je bio NLO. Ne ukazuje se često šansa da se vidi ovako nešto i osećam sreću što sam ja dobio priliku. Kada se uzme u obzir veličina svemira i brojnost zvezda, NLO i vanzemaljci postaju izvesnost." Ermanov kolega Mehemet Aydin i Sezgin Cesur su takođe videli objekat i opisali ga: "Bio je šestougaon ali je povremeno menjao oblik. Spustio se, pa se uzdigao, nestajući u nebu. Nisam spavao te noći od uzbuđenja." (Izvor: Milleyet Kemer News, Turska)

All News Web

Prema All News Web, tokom prvih nekoliko meseci 2009. nad gradovima širom sveta viđene su formacije NLOa. Veb sajt izveštava da je jedan turista iz Pekinga u Kini 18.2.2009 snimio NLO u Kashgaru u autonomnom regionu Xinjiang Uyghur u blizini drevnog puta svile. "Ja i moj otac smo se šetali parkom u blizini naučno tehnološkog kompleksa, vraćajući se u hotel, kada sam video veoma svetao i jasan objekt na nebu, koji se činio suviše bliskim i suviše svetlim da bi bio zvezda," rekao je Lee Kwan Hing. "Koristio sam kamkorder Panasonic visoke definicije (HD) da bih napravio snimak. Kada sam zumirao objekt video sam da ima oblik jo-joa i mogao sam da primetim geometrijske šare na objektu. Da li je to NLO, satelit ili zvezda?" pitao se on. "Možda čitaoci All News Weba mogu da pomognu Hingu da reši misteriju", sugeriše Michael Cohen sa All News Weba. (izvor: allnewsweb.com).

Cuatro TV, Španija

Popularni program Cuerto Milenio (Četvrti milenijum) na španskom TV kanalu Cuatro, 5. aprila 2009. izveštava o 'zvezdi'. Prikazan je snimak koji je napravio ekolog Bartolome Olivares u Los Arenales, provincija Kordoba, koji se šetao po planinama, kad je primeto veliko narandžasto svetlo na horizontu. Novinar Iker Jimenez rekao je gledaocima: " Ovo je važno. Molim vas obratite pažnju na ovo, moji prijatelji koji budno posmatrate nebo. Tokom poslednje nedelje marta primili smo mnoge izveštaje o viđenju, fotografije i video zapise. Šta se dešava? Pogledajmo - nekakav narandžast objekt, kružan, sferičan, koji se približava i udaljava i izgleda da pulsira." (Izvor: Cuatro TV, Španija) (Majstor Bendžamina Krema potvrđuje da je izveštaj autentično viđenje 'zvezde').

Times of Malta, Malta

Novine Times of Malta se 23.marta 2009. pitaju: "Kakvo je to misteriozno svetlo na nebu? Već više od mesec dana sjajna svetlost na nebu zaprepašćuje svakog ko je vidi, i izaziva pitanje šta ona predstavlja", piše novinar Timesa, Cynthia Busuttil. "Skoro svake večeri, ubrzo nakon zalaska sunca, nad Floriana crkvom pojavljuje se sjajno svelo, krećući se ka Liji i nakon toga prem Ta' Qali. Nakon oko sat vremena jednostavno nestaje... Ali šta predstavlja ta svetlost? Zvezdu, planetu ... ili NLO? I da li ova pojava može pretvoriti Maltu u Mediteranski Rozvel? Očevici tvrde da je svetlo sjajnije od bilo čega na nebu i čini se da lebdi ispod visina nakojima prolaze avioni."

Astronomsko udruženje Malte međutim krive atmosferske turbulencije kada je Venera nisko na nebu, što može da prouzrokuje da Venera dramatično promeni boju. Ali jedan posmatrač primećuje: "Prvo sam mislio da to ima neke veze sa Venerom ili Saturnom ... ali uskoro sam shvatio da svetlost sija čak i kada je oblačno" (Izvor: timesofmalta.com) (Majstor Bendžamina Krema potvrdio je da je ovo autentično viđenje 'zvezde')

Fremover, Narvik, Norveška

Dve fotografije koje je snimio Fritz Hansen za Norveške novine Fremover u Narviku, koje su objavljene 4.3.2009.

 
 

Brønnøysund Avis, Norveška

Novine Brønnøysund Avis iz severne Norveške objavile su članak koji postavlja pitanje: "Kakva su to svetla na nebu iznad crkve?" Izveštava se da je više ljudi 18.1. uveče videlo objekt u obliku lopte nad crkvom koja se zove Sømna. Izveštaj i fotografija istog događaja pojavila se takođe i u norveškim novinama Harstad Tidende.


Foto: Viktor Stein, Brønnøysund Avis

Bergen, Norveška

Svetli objekt koji se pojavio nad Norveškom opisan je u članku pod nazivom "Venera izaziva uzbuđenje", u norveškim novinama Bergens Tidende, 30.1.2009. Naučnik koji je intervjuisan rekao je da je to bila Venera. Majstor Bendžamina Krema potvrđuje da je u pitanju zvezda.


Foto: Fred Ivar Utsi Kelmetsen, Bergens Tidende

 

Horizontalna linija
SHARE INTERNATIONAL dokumentuje pojavu Maitreje, učitelja sveta