Sadrzaj
Polazna strana
Vesti
Uvod
Maitreja
Opste teme
Doagadjaji
Za medije
Na drugim jezicima
Pretrazivanje
O nama
Pretrazivanje
Vas komentar

Opste teme
Bendzamin Krem
Majstorovi ÄŤlanci
Znaci i cuda
Transmisiona meditacija
Ucenja drevne mudrosti
FAQ
DRUGI IZVORI
Pojmovnik
Share International magazin
Video materijali

Share International HomeShare International HomeMaitreja

Karika koja nedostaje

Članak Majstora -, posredstvom Bendžamina Krema
Share International, februar 2002.


Korak po korak, čovečanstvo se bliži svojoj spremnosti za odluku. Zbivanja prisiljavaju vlade da traže nove odgovore za goruće probleme, koji se danas opiru rešenju. Sve više i više mogu da čuju nove glasove sa novim i drugačijim idejama koje zagovaraju potpuno drugačiji pristup njihovoj nedoumici. Misaoni obrazac novog smera ljudske misli i delovanja postepeno stiče uporište. Time, uprkos sadašnjem haosu, predskazuje dobru budućnost.

Narodi nalaze da stari metodi i mehanizmi više ne deluju, da kriza za krizom poništava svaki postignuti napredak, dok jecaj i zahtevi siromašnih postaju sve uporniji i glasniji. Potreba da se podeli polako ali sigurno sviće u umovima mnogih. Uskoro će ovaj koncept da se snažno upiše u svest rase i da se vremenom uspostavi kao 'karika koja nedostaje' u čovečijoj misli.

Čovek je božanstven

Naravno je da neće svi ljudi odmah uvideti potrebu za ovim drastičnim i radikalnim odgovorom na ljudske nedaće. Stari takmičarski instinkt teško izumire. Uprkos tome, prosta razumnost raspodele, prednosti saradnje i obnovljen osećaj dobrobiti usled činjenja dobra će postepeno ubediti sve osim nekolicine. Nova era svetla će se ispoljiti u svetu.

U svetlu ovog otkrovenja će čovek početi da shvata izvesne temeljne istine o svom postojanju i Biću. Biće mu poznato kao opipljiva činjenica da je deo jednog velikog bratstva, koje živi, pati i umire zajedno, kao Jedno. Da su podele i razlike, koje su mnogima tako mnogo značile i koje su uzročile mnogo patnji, samo prividne. Da iza svih spoljašnjih pojava stoji besmrtan Čovek, na zajedničkom putu do savršenstva i istinskog ispoljenja svoje božanstvene prirode.

Svet se budi za istinu čovekovog postojanja: Čovek je božanstven, on spolja izražava svoju istinsku stvarnost duše. Kakva god da su obrti sreće kroz koje prolazi, njegova ga duša sve vreme čuva i pokazuje put. Duša nikada ne izostaje iz borbi, velikih nastojanja ili nevoljnog truda. Čovek i duša su jedno.

Takva je istina koja čeka da je čovek otkrije. Duša iščekuje ovo otkrovenje kao osvit. Čovek je pri kraju svog šegrtovanja u životu.

Od sada duša nalaže viši i čistiji put.


[Ovaj članak iz februarskog broja magazina Share International 2002. potiče od starijeg člana Hijerarhije majstora mudrosti. Njegovo ime, koje je u ezoterijskim krugovima dobro poznato, se za sada ne otkriva. Bendžamin Krem, glavni govornik o Maitrejinoj pojavi, je sa ovim Majstorom u neprekidnom telepatskom kontaktu. Majstor mu je na taj način izdiktirao svoj članak.]

 

Horizontalna linija
SHARE INTERNATIONAL dokumentuje pojavu Maitreje, učitelja sveta